Förbönskalender

Förbönsämnen & kalender

Tillsammans med församlingar runt om i landet ber vi för nationellt och internationellt arbete inom Equmenia och Equmeniakyrkan.

Denna vecka i förbönskalendern

Ladda gärna ner den aktuella förbönskalendern nedan och var med och be varje vecka. Bra att skriva ut och ha vid sängen eller att lägga i kyrkan för utdelning i församlingen.

  • Förbön för församlingsgrundande

    Herre i en tid av distans, isolering och osäkerhet ber vi för de 25 nystartade församlingsgrupperna i vårt land. Låt dem få vara till välsignelse, glädje, trygghet och läkedom. Låt din Ande inspirera och styrka dem när de möts i hemgrupper och i olika aktiviteter. Välsigna det dom har och gör så att Ditt namn blir ännu mer ärat i Sverige

  • Förbön globalt

    Sedan Coronakrisen tog fart över världen har Equmeniakyrkan kunnat bidra med stöd till insatser i en rad olika länder, som har handlat både om vård-relaterade åtgärder och om t ex matpaket till människor som har förlorat sitt levebröd på grund av restriktioner. Effekterna av det senare kommer att vara kännbara länge framöver. Be för våra systerkyrkor som vill hjälpa till och peka på hoppet i ord och gärning, och för alla som drabbats av krisen.

Fler förbönsämnen

Ta gärna med dessa böneämnen i era förböner.

Fler förbönsämnen

Förbönskalender

2020

2019

2018

2017

2016

2015