Förbönskalender

Förbönsämnen & kalender

Tillsammans med församlingar runt om i landet ber vi för nationellt och internationellt arbete inom Equmenia och Equmeniakyrkan.

Denna vecka i förbönskalendern

Ladda gärna ner den aktuella förbönskalendern nedan och var med och be varje vecka. Bra att skriva ut och ha vid sängen eller att lägga i kyrkan för utdelning i församlingen.

  • Samhälle & Kyrkokonferensen

    Gud vi ber idag för medarbetare som arbetar på sjukhus, fängelser, häkten, universitet, i samverkan med polisen. Tack för var och en av dem. Vi ber om din välsignelse över dem. Hjälp dem att förmedla tröst, kärlek, hopp och tro in i människor liv.

    Kyrkokonferensen

    Gud, vi tackar för Equmeniakyrkan och för möjligheten att höra samman som församlingar runt om i landet. Vi ber om förnyad glädje i vårt gemensamma uppdrag och för de beslut som fattats under kyrkokonferensen. Vi ber också för nya medarbetare som nu går ut i tjänst och för alla som fått kyrkans förtroende i olika uppdrag.

  • Estland

    Vi ber för Estland och tackar för vänskapen mellan våra kyrkor här i Sverige och i Estland. Hjälp oss att lära av varandra, och ge oss visdom att följa dina steg så att människor både här och där får betjänas och uppleva din nåd!

Förbönskalender

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015