Equmeniakyrkan säljer Överås

Publicerat 


Equmeniakyrkan har beslutat att sälja fastigheten Överås på Danska vägen i Göteborg. Köpare är fastighetsbolaget Wallenstam. Överås har bland annat fungerat som plats för Metodistkyrkans teologiska utbildningar sedan 1924 och har från Equmeniakyrkans bildande använts som kontor och mötesplats.

Anledningen till försäljningen är att Överås inte är en funktionell fastighet för Equmeniakyrkans nuvarande verksamhet. Dessutom är huset i behov av omfattande renoveringar.

– Överås har på många olika sätt varit en viktig plats i formandet av vår kyrka, men huset är inte anpassat för den verksamhet vi vill bedriva nu”, säger Tomas Bjöersdorff, ordförande i kyrkostyrelsen för Equmeniakyrkan, och fortsätter. Det känns på många sätt bra att det blev Wallenstam som tar över huset då vi har många års relation till dem och känner bra till företaget sedan tidigare.

– Samtal förs med befintliga hyresgäster och vi letar nu efter en plats i Göteborgsområdet att flytta vår verksamhet till och som kommer vara bättre för oss”, säger Tomas Bjöersdorff. Flera av varandra oberoende värderingar har gjorts. Efter en budgivningsprocess med flera intressenter var det Wallenstam som la det högsta budet.

– Detta är ett förvärv i ett av Göteborgs mest attraktiva områden. Vår förhoppning är att fastigheten på sikt ska kunna användas för äldreboende. Vi ser att behovet av välordnad äldreomsorg de närmaste åren kommer att öka markant, säger Thomas Dahl vice VD Wallenstam AB.

Ladda hem pressmeddelandet »