Nationell insamling

Där två eller tre är samlade

Den 26 april är det bön- och insamlingsdag för det nationella arbetet inom Equmeniakyrkan. I år har du chans att delta i både bönen och insamlingen på ett lite speciellt sätt.

”Där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt ibland dem” säger Jesus i Matt 18:20. Varje församling, oavsett hur stor eller liten, är en plats där vi kan möta honom. Därför är det viktigt att vi tar ett gemensamt ansvar för att den lokala församlingen får det stöd den behöver. Församlingsutveckling, utbildning, migrationsarbete, evangelisation, församlingsgrundande och så mycket mer.

Vi visar också att vi hör ihop genom att be för varandra. Varje församling, oavsett hur stor eller liten, får en annan församling att be för och blir, i sin tur, buren i förbön av en annan församling. Läs mer om det här nedan.

Tack för att du är med!

Skrattande personer framför Equmeniakyrkan Lockåsen

Nationell insamling

I Lockåsen, strax söder om Storsjön i Jämtland, finns ett kapell. Församlingen som samlas där var en gång stor men har nu 10 medlemmar. Nu vill de vända den trenden. Tack vare ett samarbete med andra församlingar inom Equmeniakyrkan har de valt att göra en nysatsning. Det gör att fler personer får möta Jesus Kristus som förvandlar. Tillsammans kan vi hjälpa fler små församlingar att våga satsa stort! 

Var med och hjälp församlingar som den i Lockåsen att satsa på sin ort. Genom vårt gemensamma, nationella, arbete så finns det resurser för din församling. Oavsett hur stor eller liten den är. För ”där två eller tre är samlade…”

 SWISH: 900 32 86, BANKGIRO: 900-3286

Nationella insamlingen - Sverigekarta med vita prickar

Bönekedja

Equmeniakyrkan har ca 600 församlingar runt om i landet. Vi kommer nu knytas samman i en stor bönekedja över hela landet.

Varje församling kommer att få en församling att be för. Hör gärna av er till församlingen som ni är satta att be för och fråga vad deras behov är just nu. Någon annan församling ber samtidigt för er.

Insamlingsbrev

Vi tror att Jesus menar allvar när han säger ”Där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt ibland dem” (Matt 20:18). Det innebär att varje församling, oavsett hur stor eller liten den är, är en plats där människor kan möta Jesus.

Nu är det dags för årets viktiga insamling till det nationella arbetet. I det gemensamma arbetet finns kompetens, resurser och stöd för din församling. Till detta behövs pengar. Det vi samlar in används till församlingsutveckling, utbildning, migrationsarbete, evangelisation, församlingsgrundande och så mycket mer. Så hjälper vi små och stora församlingar att växa och utvecklas.

I år har vi också valt att komplettera insamlingen med en uppmaning att be. För att tydligt visa att vi hör ihop startar vi nu en bönekedja. Varje församling i vår kyrka får ansvar för en annan församling att be för. Den församlingen ber, i sin tur, för en annan församling. På så sätt knyter vi samman oss som kyrka och visar att vi tar ansvar för varandra. I bön, givande och kärlek.

Nu visar vi att vi hör ihop! Låt oss be för varandra och ge en generös gåva till vårt gemensamma arbete.

Pär Alfredsson
Nationell chef
Equmeniakyrkan