Nationell insamling 2021

Den 25 april var det bön- och insamlingsdag för det nationella arbetet inom Equmeniakyrkan. ”Där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt ibland dem” säger Jesus i Matt 18:20. Varje församling, oavsett hur stor eller liten, är en plats där vi kan möta honom.

Därför är det viktigt att vi tar ett gemensamt ansvar för att den lokala församlingen får det stöd den behöver. Församlingsutveckling, utbildning, migrationsarbete, evangelisation, församlingsgrundande och så mycket mer.

Vi visar också att vi hör ihop genom att be för varandra. Varje församling, oavsett hur stor eller liten, får en annan församling att be för och blir, i sin tur, buren i förbön av en annan församling. Läs mer om det här nedan.

Tack för att du är med!


Vi behöver varandra

Det senaste året har visat oss en viktig sak – att vi behöver hjälpas åt och kämpa tillsammans. I Equmeniakyrkan är vi beroende av varandra oavsett om de är pandemi eller inte. Och för oss har inte det nationella arbetet med stöd till små lokala församlingar, församlingsutveckling och församlingsplantering satts på paus. Snarare tvärt om.

För vårt uppdrag är detsamma: Att vara kyrka för människor i hela Sverige. Både digitalt och på plats i kyrkan och i samhället. Stödet till församlingarna har inte pausats. Istället har vi hittat nya sätt att vara kyrka på, nu och i framtiden. 

Genom vårt gemensamma, nationella, arbete så finns det resurser för din församling. Oavsett hur stor eller liten den är. För ”där två eller tre är samlade…”


Ge en gåva

Swisha din gåva med QR-koden nedan eller till: 900 32 86

swish qr-kod nationella

Eller ge din gåva via bankgiro: 900-3286


bönekedjan

Nationell bönekedja

Equmeniakyrkan har omkring 600 församlingar runt om i Sverige. Vi kommer nu knytas samman i en stor bönekedja över hela landet.

Varje församling kommer att få en församling att be för. Hör gärna av er till församlingen som ni är satta att be för och fråga vad deras behov är just nu. Någon annan församling ber samtidigt för er. Sök efter din församling nedan.

Sök efter din församling här

Material till församlingen

Här finns material som ni i församlingen kan använda inför bön- och insamlingsdagen.
(Högerklicka på filen och välj att ladda ner/spara”.)

evangelisternas mötesserie

Evangelisternas Mötesserie

21-24 april – Digitalt

Medverkar gör Liselotte J Andersson, Marcus Olson, Britta Hermansson, Pär Alfredsson, Michael Jeff Johnson och Jeanette Alfredsson

Under fyra kvällar den 21-24 april kl 19.00 kommer våra evangelister att ha en digital mötesserie på våra sociala kanaler. Michael Jeff Johnson och Jeanette Alfredsson kommer att stå för musiken. Var med och fira gudstjänst precis som du är och där du befinner dig.

Du hittar sändningar på Equmeniakyrkans Facebook-sida och på equmeniakyrkan.se/live.

Titta på sändningarna i efterhand (Youtube)

2021-04-21 | Evangelisternas mötesserie #1
2021-04-22 | Evangelisternas mötesserie #2
2021-04-23 | Evangelisternas mötesserie #3
2021-04-24 | Evangelisternas mötesserie #4

Mikael Jeff Johnsson och Jeanette Alfredsson
Musik från Michael Jeff Johnson och Jeanette Alfredsson

Exempel från vårt nationella arbete