Gustaf Björkman blir chef för ny enhet

Equmeniakyrkans nationella kansli genomgår just nu en omorganisation och en ny enhet för ordinerade medarbetare och utbildning är en del av omorganisationen. I oktober börjar Gustaf Björkman som ny chef för enheten. Gustaf har bland annat tidigare arbetat som pastor i församling och arbetat deltid med Equmeniakyrkans kompetensutvecklingsprogram. Lär känna Gustaf lite mer i intervju här nedan.

Vem är du?
Jag heter Gustaf Björkman och är pastor i Västerkyrkan i Lund. Jag har varit pastor i församlingtjänst i mer än 20 år. Jag är också timlärare på THS i praktisk teologi och har de senaste fem åren jobbat med fortbildning för medarbetare i Equmeniakyrkan på deltid. 

Jag har varit pastor i församlingar i Stockholm, Göteborg och nu i Lund. 

Jag bor i Lund tillsammans med med min familj. Min fru som är läkare och forskare och våra 4 barn i åldern 9-16 år.  

Vad skulle du vilja bidra med in i vår nya enhet?
Jag vill bidra till att rekrytering, utbildning, fördjupning och fortbildning av diakoner och pastorer är så bra det bara går så att många hittar sin kallelse och så få som möjligt lämnar den. 

Vad är det första du ska göra på nya jobbet?
Det är att forma den nya enheten tillsammans med dem som utgör den. Så vi vet vad vi ska göra var och en och vad vi ska göra tillsammans. 

Vad gör du när du inte arbetar?
Lagar mat, diskar, tvättar, handlar, hämtar och lämnar barn på aktiviteter, springer, spelar tennis, läser böcker och äter godis framför TVn med min fru när klockan närmar sig midnatt. 

Vad har du för favoritplats att vara på?
Att bada i havet med familjen. Gärna i Nyhamnsläge och den heden som breder ut sig från Örestrand i söder till hamnen i norr. Den är gudomligt vacker.

Annan favoritplats är när jag smyger in i Västerkyrkan på söndagsmorgon och allt är tyst och solen sipprar in genom fönstret och belyser det gula teglet och veta att om några timmar kommer här vara fullt av liv.