Laddar Evenemang
14 jun 18:00 - 16 jun 13:00

Skapa 2024!

skapa-2024

Vill du låta kreativiteten flöda under en helg i juni?

Bromma Folkhögskola öppnar sina dörrar och bjuder tillsammans med Equmeniakyrkan in till en kreativ helg den 14-16 juni 2024. Vi erbjuder plats och gemenskap. Du bestämmer vilket uttryck du vill arbeta med.

Kanske är det akvarellmålning, olje- eller akrylmålning, teckning, skapande i material som garn, trä, textil eller lera, dans och koreografi, låtskrivande, sångtexter, poesi…

Vi erbjuder lokaler, fikagemenskap, redskap som finns i ateljén (t.ex. penslar, sax, vattenbehållare, papperslim, tejp, keramikredskap, snickeriverktyg, drejskiva etc.)

Det här har man inte tillgång till: instruktör, material som t.ex. akvarellpapper, färg, tyg, garn, lera, bränning av keramik. Från och med i år kommer man alltså inte att kunna köpa material på plats och keramik kommer inte att kunna brännas i skolans ugn.

Ta därför med det material du behöver för ditt skapande under helgen. Det finns gott om plats i ateljéer med bord och stafflier, musikrum utrustade med pianon och gitarrer, salar för dans och drama. Om vädret tillåter kan vi också vara utomhus.

Det här är en plats att vara på, tillsammans med andra som gillar att vara kreativa och skapa. Vi är varandras resurser och delar det vi vill i vår skapande-process. Det finns ingen som är handledare eller instruktör, så förbered dig på att jobba självständigt. Alla är vi där för att ge oss själva tid att skapa en hel helg.

För den som vill finns det ett tema för dagarna. Det är hämtat från Equmeniakyrkans temaår med utgångspunkt i Efesierbrevet: Se, vilket hopp! Vi kommer att återkomma till temat hopp under våra gemensamma samlingar, där vi sjunger och läser om hopp. Du kan själv inför helgen fundera på vad som är hopp för dig och sedan inspireras till skapande utifrån det.

Vi följer en rytm med gemensamma samlingar och mattider. Däremellan finns det gott om tid för eget skapande eller skapande tillsammans med andra.

SKAPA! riktar sig till unga och vuxna från 16 år och uppåt.

Program för helgen

Fredag 14 juni
18.00 Välkomstsamling i Ljushallen Littorina
19.00 Eget skapande
20.30 Sammanfattning av dagen
21.00 Slut för dagen

Lördag 15 juni
9.00 Eget skapande. Fika när det passar.
13.00 Lunch, se nedan. Därefter eget skapande och fika när det passar
18.00 Samling med andakt och avstämning av dagen
18.30 Middag, se nedan. Därefter eget skapande för den som vill fortsätta.
21.00 Slut för dagen

Söndag 16 juni
9.00 Eget skapande
12.00 Vi delar det som kommit till under helgen, i Ljushallen. Utvärdering och städning.
13.00 Avslutning

Plats
Bromma Folkhögskola, Åkeshovsvägen 29 i Bromma

Mat
Var och en ordnar sin egen mat. Det finns micro och kyl på skolan. På gångavstånd finns ICA, Coop och flera matställen (pizza, thai, sushi, McDonalds, kinesiskt)

Fika
Vi ordnar så att det finns kaffe, te, mjölk och liten kaka.

Parallellt med SKAPA kommer det vara en betalkurs i rakubränning och glödbränning. Läs mer om den här: Raku och keramik – Bromma folkhögskola (brommafolkhogskola.se)

Vi kommer att ha gemensamt schema och ses på samlingar och när vi äter.

Anmälan
Anmälan görs på Skaparhelg – Bromma folkhögskola
Anmäl dig senast må 3 juni. Det finns 30 platser. Anmälan stänger om det blir fullt innan dess.

Det är ingen kursavgift för SKAPA!, Bromma folkhögskola och Equmeniakyrkan bjuder. Eftersom det är många som är intresserade av att vara med förutsätter vi att du deltar hela helgen och hör av dig om du blir sjuk eller inte kan komma. Avanmälan görs senast 2 veckor innan kursstart så vi kan tillfråga dem som står på reservplats.

Frågor?
Hör av dig till någon av oss:

Lena Wohlfeil, samordnare för musik och kreativa uttryck på Equmeniakyrkan lena.wohlfeil@equmeniakyrkan.se 08-58003122

Ann Westblom, lärare på Bromma folkhögskola
ann.westblom@brommafolkhogskola.se 073-9624676

Karin Ingridsdotter, administratör på Bromma folkhögskola, svarar på frågor om anmälan och avanmälan.
karin.ingridsdotter@brommafolkhogskola.se 08-6362320

 

Varmt välkommen!