KonfaS 16 läger

Observera

Denna text publicerades första gången den 16 januari, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

KonfaS logotyp i färg

Var med i KonfaS! Träffa nya kompisar, prata om det som är viktigt och lär dig massa nytt om Gud, livet och bibeln! KonfaS är en konfirmationsläsning i Equmeniakyrkan Region Syd men också mycket mer!

Vad har lussebullar, självförsvar och några pärlor gemensamt?

Inte mycket kan tyckas, men på historiens första KonfaSläger fanns allt med i en salig blandning.

Och just det är en så bra sak med KonfaS, att det är en salig blandning. Salig fick vi lära oss handlar om att vara lycklig och glad på riktigt, och så en blandning av olika människor och erfarenheter. Men de där sakerna vad har de med Jesus att göra, Jesus som är allra viktigast i kristen tro? Jodå, det går att få ihop det också. Vi firar många högtider för att komma ihåg och förstå vad Jesus gjort för oss.

Vi behöver lära oss att ta hand om oss själva och varandra så vi inte låter rädslan förstöra. Och så finns det en frälsarkrans, ett armband med pärlor som berättar för oss om Gud, oss själva och hur livet hänger ihop.

Det där är bara lite av det vi hann med på en veckas läger med andakter, fritidspass, vandringar och undervisning.