Kurs – Barns andlighet och tro

Kurs barns andlighet och tro

För andra året erbjuder Södra Vätterbygdens folkhögskola kursen ”Barns andlighet och tro” i samverkan med Equmeniakyrkan Region Syd och Cliff College!

Vem riktar sig kursen till?

Kursen vänder sig till dig som arbetar med och möter barn i ett kristet sammanhang, och till dig som vill ha mer kunskap, teoretisk och teologisk, om barns andlighet och tro, oavsett om du är anställd eller ideell ledare.

Vad innehåller kursen?

Kursen ger dig en grundläggande förståelse för barns andlighet och teologin bakom den. Dessutom får du inblick i olika områden såsom barns utveckling, lekens betydelse, barn och familj, barnet som en del av världen, inlärningsmetoder och dig själv som ledare.

Kursen utrustar dig också till att förmedla betydelsen av arbetet med barn till andra i ditt sammanhang och att våga pröva nya vägar som ger plats för barn och deras andlighet.

Kursen är en kombination av bibelundervisning samt psykologiska och pedagogiska teorier om barn, deras utveckling och andlighet. Kursen knyter an till dina egna erfarenheter, så att du kan reflektera över och omsätta det du lärt dig i praktiken, i ditt eget sammanhang.

En del av kursen är möjligheten att skriva en mindre uppsats/PM, som också ger dig ett ”Cerificate in Childrens Ministry” från Cliff College*. PM/Uppsatsen är inte obligatorisk, men vi vill verkligen rekommendera dig att göra den, eftersom det kommer hjälpa dig att omsätta det du lärt dig i praktiken.

Undervisningen kommer att vara på engelska och svenska.

*Cliff College är ett engelskt college med rötter i Metodistkyrkan. Under Manchester University erbjuder man olika teologiska utbildningar, och kortkurser inom områden som barn, familj, sport. Den här kursen på Svf är en del av Cliff College kortkursprogram.

Var och när hålls kursen?

Kursen kommer hållas på Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping och består av två helger samt ger dig möjlighet att skriva en kortare uppsats/PM. Kurshelgerna startar med incheckning kl 15-16 på fredagen och avslutas ca kl 15 på söndagen. Det är program hela dagarna även på kvällarna.

Kurstillfällen
24-26 november 2023
19-21 april 2024

Kostnad och logi

Kostnaden är för hela kursen. Deltagare betalar endast för kost och logi på Södra Vätterbygdens folkhögskola samt litteratur. Fråga gärna din församling eller förening om de har möjlighet att sponsra en del av avgiften.

  • Dubbelrum 3770 kr
  • Enkelrum 4840 kr
  • Om du ordnar eget boende betalar du 2160 kr
  • Litteraturlista mejlas efter sommaren

Frågor

Har du frågor? Kontakta Liselotte Spåre, liselotte.spare@equmeniakyrkan.se

Anmälan

Anmäl dig via formuläret nedan så snart som möjligt men senast 5 november. Det är viktigt att kunna vara på plats under båda kurstillfällena. Det finns endast 20 platser, så först till kvarn gäller.

Sista datum för anmälan till kursen har passerat. Du kan om du vill maila Liselotte Spåre, liselotte.spare@equmeniakyrkan.se, för att se om det finns platser över och/eller hamna på kölistan.