Kyrkan på Pride

Publicerat 

Varje år i månadsskiftet juli-augusti fylls Stockholms gator av människor som besöker Stockholm Pride. I år är Pridefestivalen dessutom större än vanligt – Stockholm och Göteborg (nästa vecka) är värdar för Europride. Det innebär att människor från hela Europa är på besök hos oss och att frågor om mänskliga rättigheter för HBTQ personer blir särskilt uppmärksammade.

I detta enorma vimmel av människor finns också kyrkan på plats. Kyrkan på Pride är ett samarbete sedan flera år mellan Svenska Kyrkan och Equmeniakyrkan. Vi delar evangeliet om Guds kärlek och vill visa vår tro på allas lika värde och vårt avståndstagande från diskriminering.

Vårt tält på festivalområdet är för många en rastplats, med tid och plats för bön, förbön och samtal. I våra gudstjänster runt om i staden skapar vi plats för lovsång, tillbedjan och förbön. Du ser vårt program i denna sidas kalendarie, eller här: https://universitetskyrkanstockholm.squarespace.com/news/

Fotnot: Det har ställts frågor om Equmeniakyrkan ger bidrag till Prideorganisationen.  Vi  betalar bara vår del av kostnaden för att få ha ett tält på Prideområdet. Det ger oss en unik möjlighet att möta människor där de är.