Många tog emot Gud på första konferensen

Observera

Denna text publicerades första gången den 9 november, 2011. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

På söndagskvällen avslutades distriktsungdomskonferensen i Managua med en gudstjänst. Biskop William Webster predikade om att fred endast finns i Jesus Kristus. Pastor Abel Salazar ledde stunden då alla i kyrkan inbjuds till att överlämna sig själva till Gud. De första fyra minuterna av denna kallelsedel så var det en tryckande tystnad i kyrkan. Abel talar om att ta emot Gud som frälsare. Han uppmuntrar och utmanar till det. Kören börjar sjunga och så plötsligt reser sig en tjej upp ur bänken och går fram emot estraden. Hon tas emot av både biskopen och pastorn. Detta bröt isen och vi var många som kände hur helig Ande rörde sig i rummet. Efter det gick ytterligare 14 ungdomar fram till estraden för att ge sina liv till Gud. Vi som var med om detta grät av glädje. Vi bad. Vi sjöng. Vilken välsignelse!, berättar Dina Nicho, en av distriktsledarna som var med på distriktsungdomskonferensen.

Moravakyrkan i Nicaragua är indelad i fem distrikt. Ett av dem heter Stillahavsdistriktet, där bland annat församlingarna i landets huvudstad Managua ingår. Moravakyrkans övriga distrikt ligger alla på Atlantkusten, där man har flest församlingar och är en stark aktör i samhället.

28 till 30 oktober i Immanuelskyrkan i Managua arrangerades den första distriktsungdomskonferensen någonsin i Stillahavsdistriktet.

Det övergripande temat för konferensen var ”fredskultur”, som utvecklades i sex olika föreläsningar:  ”Våld i landet”, ”Introduktion till begreppet fredskultur”, ”Fred med miljön – Klimatförändringar”, ”Teologiska synsätt på fredskultur”, ”Att främja fred inom familjen” och ”Strategi för att lösa konflikter”.

Dina fortsätter: Varje kväll firade vi gudstjänst och nu när konferensen är slut så är vi alla fyllda av ny andlig styrka, stärkta i vårt engagemang och utmanade till att vara fredsmäklare i hemmen, i kyrkan och i samhället.

/ Ulrika Morazán
Regionssekreterare Latinamerika och Mellanöstern