Ny medarbetare på Region Öst: Daniel Åkerblad

Daniel Åkerblad

I november 2021 har vi glädjen att välkomna Daniel Åkerblad som ny församlingsutvecklare i Equmeniakyrkan Region Öst! Det innebär att det framöver kommer finnas två församlingsutvecklare i regionen; Daniel Åkerblad och Ida-Maria Brengesjö. Såhär presenterar Daniel sig själv:

Jag heter Daniel Åkerblad (39 år) och bor med min familj i Falkenberg. Gift med Miriam och vi har tre underbara barn, Noomi, Lea och Simon, och en katt.  

Jag har haft förmånen att få tjäna som pastor i två ganska olika församlingar. I en liten församling på den skånska landsbygden, Equmeniakyrkan Nävlinge-Rickarum, och i en församling i småstaden Falkenberg, Tullbrokyrkan.  

De senaste åren har jag dock haft en helt annan arbetsplats som samordnare och brandman på räddningstjänsten.  

Nu ser jag fram emot att få börja min tjänst som församlingsutvecklare i Region Öst. Att få lära känna nya församlingar och människor och tillsammans med er upptäcka hur Gud leder oss att leva församling i en tid som denna. För mig har det blivit tydligt de sista åren att människor längtar efter en relation med Gud. Min bön är att få se vanliga människor, som du och jag, mer bli som Andreas i Johannesevangeliet (läs gärna Joh. 1:35-51). Han följde efter Jesus och umgicks med honom. Ett möte som förvandlade Andreas liv och han var tvungen att dela med sig av denna upptäckt. Därför gick han till sin bror Simon Petrus och berättade om allt och evangelisten Johannes summerar detta med de underbara orden ”han tog med honom till Jesus.”  

Jag längtar efter att vi ska bli människor som leder våra grannar, kollegor och vänner till det förvandlade mötet med Jesus Kristus! 

Hälsningar  

Daniel Åkerblad