Om att springa för Jesus

Observera

Denna text publicerades första gången den 17 juni, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Om knappt tre veckor är Hönökonferensen i full gång, den konferens med gudstjänster, bibelstudier, seminarier, barnmöten, ungdomsmöten och massor av annat som Hönö Missionsförsamling anordnar. Ett sammanhang många av oss längtar till, och som år efter år får betyda massor för människor i deras relation med Jesus. Personligen har några av mina viktigaste Gudsmöten skett just på konferensängen i tältet och bönebaracken, och jag är så tacksam för allt det!

Sedan några år tillbaka anordnar Equmenia ett lopp under parollen ”gå, lunka, spring”. Pulsloppet är något för alla åldrar och för alla som orkar att ta sig fram ungefär 5 kilometer. Och anledningen till att detta ordnas är att vi vill lyfta fram och inspirera för Puls, Equmenia och Equmeniakyrkans arbete med tro och idrott. Vi tror inte att tro och idrott är två separata saker, utan vår idrott kan vi utöva för Guds skull, och vi tror Gud har gett oss möjligheten att hålla på med idrott.

Så kom och var och gå, lunka eller spring, för det viktigaste är inte att vinna i Pulsloppet, utan att ha roligt tillsammans och röra på oss för att Gud har gett oss möjligheten, och för att det är nyttigt för oss! Jag är så tacksam att få vara med och ordna Pulsloppet, det känns så meningsfullt och ger sån glädje till många. Förra året var vi över 200 stycken som var med om man räknar både Pulsloppet och Kompisloppet som är för barn. Och i år tror vi att vi blir ännu fler, och välkommen med att bidra till det!

Paulus skriver i 1 kor 9: Var och en som tävlar måste försaka allt – löparen gör det för en krans som vissnar, vi för en som aldrig vissnar. 

Om Pulsloppet bara hade varit för en krans som vissnar hade det inte varit mycket med, men Pulsloppet handlar i det yttersta om att hjälpa människor till tro på Jesus, och det är den finaste av kransar som aldrig vissnar!

/John Eidering

John Eidering