Evangelisation till urfolk

På grund av den rådande situationen i landet är detta arbete vilande!

School är en skolan med grundläggande utbildning för kristna från olika urfolk i norra Ryssland.

Man träffas i ett antal sessioner på 2-3 veckor på olika platser under drygt två års tid och får undervisning av en rad olika lärare. Däremellan finns det en del hemmauppgifter. Skolan vill utbilda ledare i de små kristna gemenskaper som finns utspridda i den nordligaste delen av Ryssland.

Boris tillhör chanterna och kommer från en familj av fiskare. ”Jag hörde om Kristus 1993. Mina systrar och några andra talade med mig, och jag kände en andlig hunger. Jag drack mycket och livet hade ingen mening. Jag blev dock på ett underligt sätt räddad från att frysa ihjäl mitt i ödemarken, då plötsligt någon dök upp med en snöscooter och tog med mig. Jag förstod att det var Gud som hörde mitt rop och räddade mig. Senare gav jag mitt liv till Gud och läste i missionskola och jag har rest med de nomadiska chanterna och nenets. Jag vill att Gud skulle ge frälsning åt många bland våra folk.”

Viktor föddes i en liten by. Han och hans fru Natalja tillhör både chanti och nenetsfolket. 2011 bjöd en släkting in honom till kyrkan vid påsk. Då var Natalia redan kristen och läste bibeln i smyg, för att upptäcka sedan att han också började göra det i smyg! Det året döptes både Viktor och Natalia. Under sången hände något. Viktor säger: ”Plötsligt såg jag som i en film saker som hände i mitt liv, från barndom och senare, där jag var nära att dö men Gud räddade mitt liv på underliga sätt. Då min släkting dog 2014 förstod jag att Gud vill att jag skulle leva och tjäna honom och ta hans plats som andlig ledare i vår by. Plötsligt vågade jag be högt. I denna skola hoppas jag hitta andlig styrka och växt.” Natalia säger: ”Jag hoppas att lära hur jag kan tala och undervisa mitt folk på ett bra sätt. Jag är tacksam att det finns en skola som denna.”

Olga, även hon chantiska, säger: ”Jag har länge drömt om att läsa i denna skola för att få kunskap om hur man ska se på Gamla Testamentet i relation till Nya. Jag vill veta mer om de olika personerna och sammanhang i bibeln, och om hur kristna kan relatera till andra människor. Jag är övertygad om att denna kunskap kan hjälpa mig i min tjänst att evangelisera bland mitt folk.”

Region:
Land:
Ämnen:
Budget:
Arbetet är pausat
Projektnummer:
46980
Ge en gåva

Relaterade mål för Agenda 2030

Med "Evangelisation till urfolk" bidrar vi till följande globala mål för hållbar utveckling.