Publicerat 

Rätt till tro

Första advent – 31 januari

Tre av fyra människor i världen lever i länder där man inte får uttrycka sin tro fritt. Där minoriteter diskrimineras, hotas och förföljs.  Gemensam Framtid har systerkyrkor som vet vad det här handlar om. I  vår första insamlingskampanj Rätt till tro till det internationella arbetet vill vi stötta våra partners kamp för religions- och övertygelsefrihet.

Det är inte så länge sedan som vi i det här landet själva fick rätt att välja tro. Det är lätt att glömma.

Det internationella engagemanget är och förblir en viktig del av Gemensam Framtid. På de följande sidorna kan du läsa berättelser från Kina, Pakistan och Thailand. Personliga vittnesbörd om hur bristen på religionsfrihet drabbar kvinnor och män i våra systerkyrkor. Men också hur vi konkret kan bidra till att förbättra villkoren och var vi arbetar.

Gemensam Framtids vision är en kyrka där mötet med Jesus förvandlar dig, mig och världen. Genom att stödja insamlingen är du med och förverkligar den.

Tillsammans kan vi mer!

Ge en gåva!

Visa ditt stöd för kampanjen på Facebook genom att lägga till vår PicBadge på din profilbild.

Nytryck av medlemsmagasinet Uppdraget

55 större församlingar inom Gemensam Framtid har inte fått utlovad upplaga av medlemsmagasinet Uppdraget på grund av ett logistikfel hos leverantören anlitad av Berling Press. – Men håll ut tudningarna är på väg och levereras torsdag eller fredag 6-7 december. Det är mycket bra om någon finns på plats för att ta emot tidningsbuntarna. Tack för ert tålamod! Tidningen har också skickats direkt till alla medlemmar vars församlingar är med i Repet. Men även här har leverantören haft problem. Ni som har fått flera exemplar, ge bort dem till någon som ni tror skulle uppskatta att läsa det vi berättar om i Uppdraget!

Bläddra i Uppdraget


Filmer för nedladdning:

Rätt till tro (mp4, 25,5 MB)

Mose (mp4, 45 MB) – Mose (mp4, 156 MB)

Quitho (mp4, 39 MB) – Quitho (mp4, 136 MB)


Så kampanjar du

Se foldern i helskärm »

Rapporterar församlingens resultat

När insamlingsperioden under december – januari är avslutad kommer vi att sammanställa hur insamlingen till det internationella arbetet har gått. Vi vill gärna veta hur mycket varje församling har lyckats samla in via kollekter, försäljningar, konserter eller på annat sätt. När ni avslutat insamlingen ber vi er att senast den 31 januari skicka ett mail till: insamling@gemensamframtid.se

Har ni inte möjlighet att skicka mail så går det också bra att ringa Inger Ågren på 08 – 580 031 12.

Vi är också tacksamma om kassören snarast möjligt skickar in de medel som samlats in på Gemensam Framtids: bg 397 – 4615

George Olvik, insamlingskoordinator


.
Hälsning från kyrkoledarna ».Gemensam Framtids samarbetsländer »
..
.
Läs mer om kampanjen ».Kampanjguide för utskrift »

.

Ge en gåva!

.

Material


.

Porträtt

.
.
Quitho
Hon var tvungen att flytta från sin hemby i norra Thailand till- sammans med sin familj när de bestämde sig för att bli kristna.
Läs vidare »
.Biskop Samuel Azariah
Trots hot och mord- anklagelse har han fortsatt
att arbeta för religionsfriheten i 25 år i Church of Pakistan, och mot den kritiserade hädelselagstiftningen i landet.
Läs vidare »
..
.
Liu, Niu och Guo
Tre unga pastorskandidater i Wuhan som blivit ifrågasatta för att de valt kyrkan som sin framtida arbetsplats.
Läs vidare »
.Martyrdistriktet
De första svenska missionärerna i Kina 1890, fick betala med livet, men deras korta tid gjorde starka intryck som lever kvar.
Läs vidare »
..
.
Qari, Raj och Firdous
Två muslimer och en kristen som samarbetar inom samma dialogprojekt i Pakistan. Med kunskap minskar konflikter och missförstånd.
Läs vidare »
.Mose
Mose har gått från abbot i buddistkloster i Burma till gift församlingspastor i Thailand.
Läs vidare »