Stöd Egyptens folk!

Observera

Denna text publicerades första gången den 8 februari, 2011. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Först ställer sig folket i Tunisien upp och vill att president Zine Abidine Ben Ali ska avgå. Så blev det! Sedan ställer sig folket i Egypten upp och vill att president Mubarak ska avgå. Det har inte hänt ännu, men är troligtvis snart också så. I flera andra länder i regionen ställer sig också folket upp och säger sin mening.

Visst är det fantastiskt!? Det tycker jag. Människor som vill något så starkt, så att de ställer sig upp och går emot makten. I Egypten blir det ännu mäktigare när religionen inte gör att det blir två eller flera skilda rörelser, utan folket står på Befrielsetorget tillsammans, kristna och muslimer, och vill samma sak.

Flera initiativ har tagits för att stödja Egyptens folk. Gå med i dem du också!
När du ber, be också för Egyptens folk!

(Missionskyrkan har ett samarbete med Nilens Evangeliska Synod i Egypten. Jag hoppas att snart ha ett uttalande från dem om det som händer. Håll ögonen öppna.)

Kan vi också lära oss något av det som har hänt i Tunisien och det som händer i Egypten? Kan vi bli inspirerad att ännu tydligare stå upp för det som vi brinner för och tror på? Jag tror det.

/ Ulrika Morazán, regionsekr. för Latinamerika och Mellanöstern