Styrelseträffar

Observera

Denna text publicerades första gången den 7 september, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Vi tror att det finns ett stort värde i att vi i de olika styrelserna i regionens närområden träffar varandra, möts. Får dela erfarenheter, både av det vi gör som är kanonbra och fungerar och det som är mer jobbigt och komplicerat att styra upp och lösa. Den här idén är också förankrad i förtroenderådet, och vi bjuder nu in församlingsstyrelserna och Equmeniastyrelserna till de här styrelseträffarna.

Nedan ser ni vilka datum som gäller för de olika närområdena i regionen, och ni anmäler er till den träff som ni vill gå på om ni inte har möjlighet att gå på den träff som är i ert område. Ni bedömer själva hur många ni vill skicka. Ni anmäler er en vecka innan träffen via anmälningslänken HÄR.

City: Lidingö, 12/11
Uppland: Storvreta 17/11
Stockholm Norr: Abrahamsberg 12/1 2016
Stockholm Syd: Farsta 20/1 2016
Gotland: Tjelvarkyrkan 18/2 2016

 

Programmet för träffarna kommer se ut så här:

18:30                      Andakt

18:45                      Introduktion och presentation och samtal kring kaffeborden för samtal med varandra, där vi har möjlighet att utbyta erfarenheter mellan de olika församlingarna och föreningarna

19:30                      Tre seminarier att välja bland

  • Equmeniakyrkans församlingsutvecklingsprogram. Vad kan regionen erbjuda?
  • Equmeinas föreningsutveckling. Vad kan regionen erbjuda för stöd?
  • Församlingens krisplan. Vem har ansvar för vad? Vilka hjälpresurser finns?

20:15                       storsamling där vi pratar om hur vi går vidare efter kvällens träff

21:00                      avslutning