Tillbaka i Kongo igen, nu i Kinshasa

Efter en 7-8 veckors lång vistelse i Sverige är vi åter i Kongo igen. Sommaren fylldes av Equmeniakyrkans kyrkokonferens i Jönköping där Jesica välkomnades som pastor in i Equmeniakyrkan, besök i fyra kyrkor och många härliga tillfällen att träffa familj och vänner i Sverige. Vi fick förmånen att besöka Filadelfia Bankeryd, Baptistkyrkan i Åmål, Missionskyrkan i Värnamo samt Tingvallakyrkan i Karlstad. Det var härliga möten med härliga människor! Det var så roligt att få åka runt och berätta om Kongo och inspirera för missionen. Vi fick berätta om hur det finns goda möjligheter att hjälpa till, även från Sverige på många olika sätt. Tex genom att donera din gamla laptop efter att du har köpt en ny så att CEBUs olika byråer kan komma ikapp med dagens teknologi och effektivisera deras arbete. Vi kommer även att återkomma i ett annat nyhetsbrev med mer information om vad man kan göra konkret ifrån Sverige som församling eller privatperson. Vi kan göra mycket lite själva men enormt mycket om vi gör det tillsammans. Du kan göra skillnad!

Nästan direkt när vi kom ner till Kongo så åkte David iväg på en nödvändig resa till landsbygden. Det viktigast syftet med resan var för att packa ihop vårt bohag för att skicka från Bandundu till Kinshasa. Även annat hanns med såsom att prata om utveckling med ett tiotal församlingar på landsbygden. Tanken är att vi under 2019/2020 ska få möjlighet att träffa representanter för merparten av de över hundra församlingar som samfundet har. Badecom och EK vill då tillsammans med dem diskutera hur man kan arbeta för att bekämpa de problem som de har att brottas med i de olika byarna.

Bara två dagar efter att vi fått vårt bohag från Bandundu så anlände den Svenska delegationen för jubileet till Kinshasa så det blev lite stressigt att få till det men det gick. 6 personer bodde hos oss i vårt gästhus respektive barnens rum inne i vårt eget hus. Sedan följde det ett par intensiva veckor tillsammans med den Svenska delegationen på totalt 22 personer. Det var ett späckat schema med olika besök på platserna Kinshasa, Bandundu, Bendela, Konkia och Semendua. Efter en dag i Kinshasa så flög hela delegationen, familjen Eriksson samt två representanter från Svenska ambassaden i tre fulla plan till Bandundu. Där blev det besök i församlingar i Bandundu innan jubileet började dagen efter i Bendela. De flesta i delegationen bodde i Bandundu och åkte mellan Bandundu och Bendela varje dag. Firandet pågick i 4 dagar och sedan åkte en del av gruppen vidare för att besöka andra missionsstationer såsom Semendua, Konkia och Bosobe. Det blev sedan ett par dagar i Kinshasa som fylldes med att besöka Bonoboaporna i Bonoboparken och köpa lite souvenirer. Sedan bar det av hemåt för våra Svenska vänner i olika omgångar. Det verkar i alla fall som att delegationen var mycket glad och nöjd med deras vistelse här i Kongo Kinshasa vilket gläder oss mycket. Dagen efter att jubileet avslutades så började en kvinnokonferens i Bandundu där Jesica fick starta konferensen med en predikan om enhet vilket uppskattades mycket. Dagen efter så åkte hon dock på ytterligare en omgång av amöba. Det är så tydligt att Jesica hälsotillstånd ofta blir vikande när hon åker till landsbygden vilket får oss att fundera på att det bästa vore att inrikta hennes tjänst mer åt uppgifter i Kinshasa där hon ännu inte blivit smittad av någon sjukdom. Vi kommer fundera lite på hur vi ska få till det så Jesica slipper åka på så många sjukdomar framöver. Vi fick även förmån att få besök av Robert och Maria Lindqvist som bodde några dagar i vårt gästhus. Det var mycket givande och upplivande att få träffa dem. Vi har också fått god kontakt med flertalet pilotfamiljer som flyger med MAF. Två av dem bor snett mitt emot oss på samma gata. Vi kommer säkert träffa dem en hel del under året.

Under nästa vecka så kommer barnen att börja i en skola här i Kinshasa. Be gärna för att barnen ska komma in bra och trivas i skolan. Be också för att Jesica ska få vara frisk samt att Gud ger oss vishet i att välja arbetsuppgifter som gör att hon ska slippa åka på sjukdomar hela tiden. Tack för er omtanke och era böner!

/Familjen Eriksson, Kongo Kinshasa, 26/8-2019.

 

Nyhetsbrev 6, Familjen Eriksson – augusti 2019