Bilder från ungdomskörsdagen

Ungdomskörsdagen i september ägde rum i Immanuelskyrkan i Stockholm och blev riktigt lyckad.

Foto: Marie Bejstam

Succé för Ungdomskörsdag i Immanuelskyrkan i Stockholm!

Så mycket energi och härliga möten när vi möttes i sång på Ungdomskörsdagen i september! Omkring 70 deltagare i blandade åldrar, från tonår och uppåt , träffades i Immanuelskyrkan i Stockholm. ”Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer, längtar efter något som kan rädda mig”. ”Awake my soul” ”En stund på jorden” Sång efter sång gjorde deltagaren berörd liksom den som hade förmånen att lyssna på konserten, senare under kvällen.

Orsa Ungdomskör med Ingrid Eriksson som ledare deltog under dagen och fungerade också som Worksshopsledare. Fantastisk känsla när ungdomarna från Orsa bokstavligt slöt in alla övriga med sin sång och deltagarna fick bara följa med i all den energi som denna härliga kör sprider!

Mikael Zifa Eriksson fick körsångarna att ge allt i dans och sång! Glöden och värmen spred sig! Marie Rindborg tog med alla i Kirk Franklin gospel och jazz av Stefan Jämtbäck. Martin Åsander bjöd på många egna arrangemang i repertoar som många ungdomar tidigare hört – men som nu fick nya tolkningar i Martins välklingande versioner.

Fantastiska musiker under Serny Liljas ledning, lyfte körsångarna till högre höjder!

Öppen scen, café och ”efterhäng” erbjöds i Norrmalmskyrkan för de ur publik och deltagare som ville fortsätta kvällen tillsammans!

– Fantastisk fint arrangemang och kördag! …säger Marie Bejstam, körledare och verksamhetsledare för Kulturfyren, som var där med sin kör från Botkyrka! Det här gör vi gärna igen!

– TACK för att Sångarförbundet satsar på detta viktiga arbete! TACK för en helg som gav alla inspiration, glädje och massor av nya intryck, sånger och gemenskap, säger Ingrid Eriksson, Orsa Ungdomskör.

Foto: Marie Bejstam. Bilderna får inte användas kommersiellt. Fotografens namn (Marie Bejstam) ska uppges vid publicering.

[envira-gallery id=”181603″]

Tillbaka till Sångarförbundets sida