Xtrafik – Bussar till Galvehov

Publicerat 

X-trafik har hand om kollektivtrafiken i Gävle. Linje 3, den blåa linjen går mellan Centrum Rådhuset och Gavlehov. Bussresan tar ca 15 minuter. Observera att torsdagen trafikeras som en söndag, fredagen som vanlig vardag och sedan lördags- och söndagstrafik.

När det gäller köp av biljett finns det flera olika alternativ. Vilket pris du betalar beror på hur du väljer att köpa din biljett. Du betalar fullt pris om du väljer att köpa biljetten ombord på bussen med kontokort eller kontanter. Lägsta pris, ca 20 % billigare, får du om du köper biljett i appen Xtrafik, betalar din biljett med reskassa eller köper din biljett i förväg på kundcenter eller via webbshopen.

Reskassa

Du köper då ett resekort på kundcentret (Rådmansgatan 8) eller ombord på bussen och laddar på en reskassa på ett belopp mellan 200-500 kr, som du sedan kan använda vid köp av enkelbiljett eller 24-timmarsbiljett. Reskassan kan användas för betalning av flera personer som samtidigt reser på samma sträcka. Förarens växelkassa är begränsad och är därför endast skyldig att växla högst 100 kronor vid köp av biljetter och kort.

Mobilbiljett

Har du tillgång till en Smartphone kan du ladda ner appen Xtrafik och köpa din biljett via den. Biljetten levereras direkt till appen och visas upp för föraren när du kliver på bussen.

Enkelbiljett

Du kan köpa enkelbiljetten direkt på bussen och betala med kontokort eller kontant. Tänk på att detta alternativet är något dyrare än ovanstående.

Här kan du köpa din biljett:

– På bussarna
– Xtrafiks app
– Webbshopen på xtrafik.se
– Biljettautomat på Gävle Central, Polhemsgången
– Kundcenter Rådmansgatan 8
Öppettider:
Måndag-fredag kl 08.00-18.00.
Lördag kl 10.00-14.00
Söndag och helgdag stängt

Mer information hittar du på xtrafik.se.

Här ser du vilka tider bussen går:

Busstabell