Musikfesten - Jordglob med texten Till jordens yttersta gräns

Välkommen till Musikfest 2022!

– Musikfesten flyttas till 26-28 maj 2022 –

Vart femte år arrangerar Equmeniakyrkans  Sångarförbund en Musikfest utöver det vanliga. Boka redan nu in 26-28 maj 2022 i Immanuelskyrkan i Stockholm. Programmet är i stort sett redan klart och temat är “Till jordens yttersta gräns”.

Vi är många körsångare som önskat och längtat efter att få träffas till Musikfest under trettondagshelgen 2022! Musikfestkommittén har arbetat med förberedelse och planering för att detta skulle kunna ske.

Ingen kunde ana hur denna pandemi skulle påverka musiklivet och framförallt körsången. Restriktionerna har gjort det svårt och tidvis omöjligt att samlas. Nu finns det hopp framåt. FHM har precis släppt de särskilda restriktionerna för körsång. Vaccinationerna löper på. De allmänna råden och restriktionerna kommer tas bort, men i nuläget är det oklart när.

Med detta som bakgrund har kommittén för Musikfest 2022 beslutat att flytta Musikfesten till Kristi himmelsfärdshelgen 26-28 maj 2022.

Vi hoppas att i så stor utsträckning som möjligt kunna erbjuda samma innehållsrika program med Förklädd Gud (L-E Larsson), Tystnar ofta nog vår sång (S-D Sandström), Intet mörker där skall vara (nyskrivet stycke av M Larsson Goethe), samt ett spår med och under ledning av körnestorn Gunnar Eriksson. Utöver detta planeras seminarier, minikonserter, gudstjänst och festkväll.

Håll dig gärna uppdaterad här på hemsidan!
Anmälan öppnar efter årsskiftet och nya datum för övningsdagar i de olika regionerna kommer inom kort.

Hoppet lever och vi ser fram emot att samlas till Musikfest!

Musikfesten 2022

Vi minns med glädje musikfesten 2016 som samlade närmare 300 deltagare.

Musikfesten kommer att innehålla två spår, ett klassiskt och ett med improvisationsinriktning.

Det klassiska spåret kommer att ledas av Mats Nilsson, professor i kördirigering vid Musikhögskolan i Stockholm och kommer att innehålla musik av Sven-David Sandström “Tystnar ofta nog vår sång”, ett nyskrivet beställningsverk av Mats Larsson Gothe “Intet mörker där skall vara” samt Lars-Erik Larssons ”Förklädd gud” med sångsolisterna Karolina Andersson och Olle Persson samt med Anders Andersson som recitatör.

För improvisationsspåret ansvarar körnestorn och professorn i kördirigering vid Musikhögskolan i Göteborg Gunnar Eriksson tillsammans med några musiker. Här kommer det att bli spännande improvisation. 

De båda spåren möts i en gemensam konsert som är musikfestens avslutning.

Som framgår av programmet blir det också spännande seminarier, konserter, festkväll med underhållning och  inte minst; alla möten oss emellan, glädjen att erövra musiken och tillsammans manifestera detta för våra lyssnare.

Välkommen med på Musikfest 2022!

Kontakt

Har du frågor är du välkommen att kontakta Sångarförbundets producent Anna-Maria Toftgård.

anna-maria.toftgard@equmeniakyrkan.se

Välkommen till
Immanuelskyrkan
Kungstensgatan 17
113 53 Stockholm

Närmaste tunnelbanestation: Rådmansgatan

Logotyper - arrangörer Musikfest 2021