Annika Strömbäck #regionstyrelsen

Observera

Denna text publicerades första gången den 29 november, 2017. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Vi har en fantastisk regionstyrelse i Stockholm. Visste ni det? Vet ni vilka som sitter i styrelsen? Kanske inte. Därför gör vi nu en presentationsrunda! Först ut är den bakande ungdomsledaren.

Namn: Annika Strömbäck
Ålder: 25 år
Bor: Tumba

Vad gör du om dagarna?
– Jag arbetar som ungdomsledare på 50 % i Centrumkyrkan Tumba och projektledare på 20 % i Spaljé (ett projekt som riktar sig till barn i utsatta livssituationer) som vi bedriver i kyrkan två eftermiddagar i veckan samt läger på lov.

Vad tycker du om?
– Jag älskar att baka och experimentera med nya bakverk. När jag inte är i köket eller arbetar, ägnar jag rätt mycket (ganska för mycket) tid på att se på serier och spela Mario kart. Bästa serierna just nu är Supernatural och The Good Place.

Vilken Equmeniaförening är du med i och vad är det bästa med den?
– Jag är med i Equmenia Tumba och det bästa med den är att ALLA är verkligen välkomna, stora som små, och möts av samma respekt och kärlek. Våra ledare är otroligt engagerade och lägger ned mycket tid och kärlek på att alla ska trivas och hitta sin väg att gå på och växa i tro med Gud.

Vad har du för erfarenhet av styrelsearbete?
– Jag har suttit ett år i regionstyrelsen och är därmed inne på mitt andra år nu. Förutom den erfarenheten så har jag också suttit i min lokala styrelse i Equmeniakyrkan Tumba sedan år 2013.

Varför är du med i styrelsen och vad kan du bidra med?
– Jag är med i styrelsen för att jag brinner för att Equmenia Stockholm ska vara en plats där barn och unga får en trygghet i vardagen och en möjlighet för både en personlig utveckling i sig själva och med Jesus. Jag bidrar med min empatiska förmåga och mitt sätt att tänka ett steg längre om hur vi kan stödja barn och unga i deras liv och tro. Sedan gör jag himla gott fika också om jag får säga det så.

Hur påverkar tron ditt liv?
– Min tro påverkar mitt liv och vardag väldigt mycket. Jag har varit med om mycket i mitt liv, på gott och ont, och genom min tro på Gud så orkar jag fortsätta bära mitt tunga bagage. Jesus går vid min sida, håller min hand och bär mig när jag inte orkar gå. Jag vet att min tro gör mig till en mer öppensinnad och förstående person, och det är jag otroligt tacksam för eftersom det behövs i mitt arbete som ungdomsledare.

Vad brinner du för i regionen?
– Oj, det finns mycket. Bland annat brinner jag för att skapa en starkare VI-känsla i regionen, men också att skapa fler mötesplatser där barn och unga kan mötas trots olika bakgrunder. Jag vill att vi ska kunna växa och nå ut till ännu fler barn och unga som vill och längtar efter att lära känna Gud. Många barn i vårt samhälle behöver få känna det hopp, frid och kärlek som tron bär med sig.

Vad är det bästa med Equmenia Stockholm?
– Det bästa med Equmenia Stockholm är att vi är en stor mångfald av människor från olika delar av Stockholm, olika länder i världen och bakgrunder, som tillsammans skapar en trygg miljö för barn och unga att växa som personer, i sin tro och lära sig att bli goda ledare och medmänniskor.