Högtid – en podcast om kristna högtider

Högtidspodden

En podcast om de kristna helgdagarna. Varför firar vi just idag? Pelle och Elin tar hjälp av Equmeniakyrkans evangelister för att stanna upp vid de röda dagarna i kalendern.

Podden finns där poddar finns, bland annat här nedan och på Spotify. Välj att prenumerera på podcasten i din poddspelare så missar du inte när ett nytt avsnitt dyker upp. Kommande avsnitt släpps skärtorsdagen, långfredagen och på påskdagen.

  • Marcus Olson om den kämpande tron, dagens bibeltext med hundar som liknelse och att säga att man inte orkar mer. Elin och George träffar Equmeniakyrkans evangelister och djupdyker i de kristna röda dagarna.
  • Ett samtal med Henric Götefelt, internationell koordinator i Equmenia, Equmeniakyrkans barn- och ungdomsorganisation. Henric och Karin pratar bland annat om vikten av att bygga internationellt arbeta på långvariga relationer. Om att ta vara på ungas engagemang för internationell mission på bästa sätt.
  • Lena Bergström om prövningar, vägval och om att vara Guds älskade barn. Elin och George träffar Equmeniakyrkans evangelister och djupdyker i de kristna röda dagarna.
  • Britta Hermansson om fastan, askonsdagen och om att avstå i det fördolda. Elin och George träffar Equmeniakyrkans evangelister och djupdyker i de kristna röda dagarna.
  • Ett samtal med Batyr, som var den sjunde personen i Turkmenistan som tog emot Jesus när Sovjetunionen hade fallit. Samtalet handlar om förföljda kristna och hur det är en del av att följa Jesus. Hur kan vi stötta förföljda kristna? Och om att den kristna kyrkan är världens enda hopp.
  • I november 2020 drabbades Nicaragua av två kraftiga orkaner. Ulrika Morazan, Latinamerikasamordnare och biträdande internationell chef, berättar hur vår samarbetskyrka Moravakyrka snabbt var på plats när katastrofen var ett faktum och hur de nu finns med i arbetet med återuppbyggnad av samhällen och möten med människor.
  • Krister Gunnarsson och Nicolina López, om att bära på en kallelse att arbeta i mission. Hur uppfattar och prövar man en kallelse? Församlingarnas vikt i att se och bejaka människor och att tala om kallelse.
  • Kommunikatör Elin Alavik och pastorerna Bo Zandén, Sara Flodqvist och Annie Kirk samtalar med Karin Åkesson om den internationella insamlingen, om utmaningar och nya möjligheter att skapa engagemang i församlingens alla åldrar.
  • Liselotte J Andersson om trettondedag jul, stjärnan och att ta en annan väg. Elin och George träffar Equmeniakyrkans evangelister och djupdyker i de kristna röda dagarna.
  • Britta Hermansson om annandag jul, insamling och att våga stå upp för sin tro. Elin och George träffar Equmeniakyrkans evangelister och djupdyker i de kristna röda dagarna.