Musikkonferensen - temabakgrund

Konserter

En mängd härliga konserter finns att gå på under Musikkonferensen 

Du som konferensdeltagare kommer in gratis på samtliga. Din namnbricka är din biljett! Har du en vän som vill gå på konsert men som inte är med på konferensen går det bra att swisha 100 kr i entrén. 

Fredag 20.00 – Betlehemskyrkan

Michael Jeff Johnson med gäster

Vi är så glada att få välkomna Michael Jeff Johnson till musikkonferensens allra första konsert! Michael är mitt uppe i turnén ”Sången skall aldrig tystna” som besöker platser i hela Sverige. Med sig till Göteborg har han Musikkonferensens eminenta band med Johan Tjernström som kapellmästare.  Michael delar i den här konserten med sig av sin otroliga låtskatt med texter som ofta beskrivs som poetiska, hoppfulla och trösterika.

Fredag 21.30 – S:t Jakobs kyrka

Edo Bumba & Amani

Lördag 19.30 – Betlehemskyrkan

Stevie Wondermässa

En del av Betlehemskyrkans arbete med musik är att bjuda in den som vill vara med och sjunga, i körprojekt med olika artisters musik. Senast gjordes låtar av Stevie Wonder. Nu återanvänds delar av materialet och lägg i mässans form.  

Populärmusik idag är som luften vi andas och vattnet vi simmar i. Vi känner igen oss. Det är vår erfarenhet att, när vi sjunger populärmusik i kör så öppnar det upp på ett sätt som gör att många vill vara med och känner sig inkluderade.  

Det rituella i kyrkan lockar till att blanda sig i och beblanda sig med. Också för den som kanske mest vill vara med och sjunga och spela för musiken. Det rituella har i alla tider bundit människor samman och varit verkningsfullt. Så nu häller vi Stevie Wonders musik i mässans form. Vi gestaltar i ord och färger i rummet, i växelläsningar, sång, ljuständning och måltid, former som var och en går i och ur som den vill. 
Välkommen att fira mässa!

Lördag 20.45 – Tabernaklet

JAERV och sångensemblen Iris

Folkmusikgruppen Jaerv består av fem mångfacetterade musiker som spelar och sjunger folkmusik det slår gnistor om! Sen gruppen bildades för drygt 10 år sedan har de turnerat i bl a USA, Irland, Japan och inte minst i Sverige samt gett ut fyra studioalbum. I Jaervs musik blandas vokala femstämmiga kärleksvisor med kraftfulla polskor och fria improvisationer där samklangen, rytmen och den sceniska energin inte lämnar någon oberörd.  

Sångensemblen Iris, som består av 20 sångerskor, blandar traditionella sånger och körsammanhang med nya uttryck och kreativt arbete. Det har resulterat i flera egenskrivna, mycket uppskattade föreställningar som turnerat runt om i Västsverige samt lyckade samarbeten med författare, artister och kompositörer.

På Musikkonferensen får du chans att gå på en helt unik konsertupplevelse. Ta chansen och upplev Jaerv och Sångensemblen Iris på scen ihop!

Lördag 22.00 – S:t Jakobs kyrka

Livboj, en krans av sånger – Eva Kunda Neidek & Tobias Nilsson

Frälsarkransen, skapad av Martin Lönnebo, biskop emeritus, är en trogen följeslagare för många. Dess pärlor påminner oss om vår inre och yttre resa genom livet. Livboj är ett program med sånger för bönekransens pärlor, skrivna av Eva Kunda Neidek. Vi bjuder in till en konsert med Eva Kunda Neidek och Tobias Nilsson där sångerna varvas med korta läsningar och meditationer.

Klubb Jakobs café är öppet från 21.00.