Skapelsetid 2023

Skapelsetid 2023

Skapelsetid är ett världsvitt initiativ där kyrkor och samfund i bön, gudstjänst och handling söker vägar att värna den jord Gud älskar. Detta är ett uppdrag vi alltid har men som uppmärksammas lite extra under en period varje höst.

Skapelsetid börjar alltid den 1 september, på världsböndagen för skapelsen, och avslutas den 4 oktober, på den Helige Franciskus dag. Temat för Skapelsetid 2023 är ”Let justice and peace flow” – ”Låt rätten välla fram.”

Mer info om Skapelsetid 2023 finns på Sveriges Kristna Råds hemsida.

Tips i verktygslådan

Det finns många olika sätt som vi kan uppmärksamma skapelsen under den här perioden. Ni kan hitta många tips i vår verktygslåda för klimatnödläge!

Pilgrimsvandra

Tillsammans med Walk for future uppmanar Equmeniakyrkan våra församlingar att pilgrimsvandra under Skapelsetid. Att pilgrimsvandra är att ge oss själva en möjlighet att rannsaka våra liv, staka ut en färdplan och sätta oss själva i rörelse mot ett mer hållbart liv.

Läs mer om pilgrimsvandring >

Week of action for social and climate justice

Mellan 15/9 – 22/9 har ett antal grupper, rörelser och organisationer samlat sig under paraplyet ”Week of action for social and climate justice” för att uppmärksamma behovet av att agera för social och klimaträttvisa. Bland dessa finns Equmeniakyrkan. Detta är ett utmärkt tillfälle att under veckan agera för en hållbar värld tillsammans med andra aktörer på din ort.

Läs mer om week of action >

Kontakt

Vill ni ha besök i er församling? Eller har ni frågor och funderingar? Hör gärna av er till oss!

Henric Götefelt

Projektledare klimatnödläge och Grön kyrka

0765-05 32 35

henric.gotefelt@equmeniakyrkan.se

Lena Bergström

Lena Bergström

Evangelist samt temagrupp klimatnödläge, Brobygge

0703-06 28 02

lena.bergstrom@equmeniakyrkan.se