Om Region Väst

Region Väst är ett lokalt kontor för den nationella Equmeniakyrkan och Equmenia som är föreningen för Equmeniakyrkans barn -och ungdomsarbete. Här på kontoret finns anställda som arbetar tillsammans för att stödja de lokala församlingarna och Equmeniaföreningarna.

Församlingarna och föreningarna som regionen består av ligger i Dalsland, Halland och Västra Götaland. Utifrån sin placering är man en del i ett, av sex närområden som regionen är indelad i. Dessa är: Skaraborg, Borås/Ulricehamn, Vårgårda/Alingsås/Herrljunga StorGöteborg, Fyrbodal och Halland.

I dessa närområden stödjer och samarbetar församlingarna och föreningarna med varandra och man möts bland annat regelbundet i Medarbetarrådet för att hålla ihop samarbetet. Tillsammans med Församlingsrådet som består av församlingars ordförande, eller annan styrelseledamot så bildar de Regionrådet

Region Väst är alltså inte bara de anställda på det lokala kontoret utan alla de föreningar och församlingar som finns i regionen. Tillsammans vill vi leva vår vision och vara en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen. Tillsammans vill vi vara med och göra skillnad, hjälpas åt med att ge varandra och andra den större bilden genom att uppmuntra i allt det som har med Guds rike att göra.

Välkommen att hälsa på eller att höra av dig till någon av oss på kontoret!