Insamling via Facebook

Equmeniakyrkan tar tacksamt emot gåvor via Facebook. Vid särskilda insamlingstillfällen skapar vi egna insamlingar via Facebook men det går att skapa en egen insamling till Equmeniakyrkans arbete när som helst under året.

Facebook tar inte ut någon administrativ avgift för gåvor utan alla gåvor som skänks via Facebook går oavkortat till Equmeniakyrkan.

Nio enkla steg att skapa en insamling

 1. Gå till vår insamlingssida på Facebook
  www.facebook.com/fund/Equmeniakyrkan/
 2. Välj vem som håller i insamlingen.
  Det kan antingen vara du själv som håller i insamlingen, till exempel vid en födelsedagsinsamling. Om du är administratör för en sida på Facebook kan du även välja den som insamlare, till exempel att din församling skapar en egen insamling till Equmeniakyrkans internationella arbete.
 3. Välj vilken summa du vill samla in. Summan kommer visas som ett mål för insamlingen. Det målet går att justera allt eftersom.
 4. Ange ett datum när insamlingen ska avslutas. Efter det datumet går det inte att skänka pengar till din insamling.
 5. Ge insamlingen ett namn. Det är viktigt att namnet är tydligt så att den som skänker pengar förstår vad gåvan används till.  Då ser även vår ekonomiavdelning  hur pengarna ska fördelas.
 6. Skriv en text om varför du samlar in pengar till Equmeniakyrkan. Nedan finner du exempel på hur du kan formulera dig.
  a. ”Jag samlar in pengar till Equmeniakyrkans internationella arbete och ditt bidrag gör stor skillnad, oavsett hur mycket eller lite du skänker. ”
  b. ”Nu när jag fyller år önskar jag mig inga presenter. Men ett bidrag till Equmeniakyrkans barn- och ungdomsarbete skulle betyda mycket för mig.”
  c. ”Vi har gift oss men har redan allt vi behöver. Vill du ändå skänka en gåva så samlar vi in pengar till Equmeniakyrkans nationella arbete.”
 7. Välj en omslagsbild. Klicka på ”redigera” så kan du själv ladda upp en egen omslagsbild.
 8. Klicka på ”Skapa” och din insamling är klar!
 9. Bjud in vänner till din insamling och dela den. Skriv gärna inlägg i insamlingen under tiden den pågår, på så sätt syns din insamling mer och engagerar fler!

Tack för att du stödjer vårt arbete med en insamling via Facebook!

För att undvika missförstånd är det viktigt att du är tydlig med vart du vill att pengarna ska gå i din insamling. Equmeniakyrkan ber om gåvor till hela sitt arbete och fördelar dem inom verksamheterna. 
Du kan också välja mer specifikt ett av våra fyra ändamål:

 • Nationell verksamhet
 • Internationell verksamhet
 • Pastor- och diakonutbildning
 • Equmenia – vår barn- och ungdomsorganisation

Kontaktperson