Publicerat 

Akademi Överås

Just nu erbjuds två kurser inom konceptet Akademi Överås:

– Stress och ohälsa – vad kan kyrkan göra?

 

I januari 2017 bjöd vi in till en dag om stressrelaterad ohälsa nu bjuder vi in till en uppföljning. Vi står inför en ökad ohälsa i samhället där kyrkan har unika möjligheter att bidra. Välkommen till en dag där vi vill inspirera och ge redskap för att kunna möta dessa behov.

Exempel på saker som kommer tas upp:

Vad är stress och existentiell hälsa?

Teologisk grund för kyrkan när vi arbetar med stress och ohälsa.

Exempel och inspiration på hur kyrkan arbetat med friskvård.

Andlig vägledningens erfarenheter som resurser vid ohälsa.

Hur kan man starta en verksamhet? Tips, tanka och idéer

Under dagen får vi också prova på några praktiska övningar

 

Var: Johanneskyrkan i Lindome, Annestorpsvägen 29, Lindome.

När: 16 november 2017 9.30–16

Kostnad: 600 kr (inklusive lunch och fika)

Lunch äter vi på Restaurang ”Lilla Spinneriet” ca 5 minuters promenad från kyrkan.

Till Johanneskyrkan är det enkelt att ta sig både med bil och om du åker kollektivt.

Anmälan sker via https://goo.gl/forms/g5IeXkzzdrqoY1jn1

 

Presentation av medverkande:

Mimmi Edin

En inspirerande föreläsare. Hon är en driven entreprenör som startat många nya projekt i samverkan med kommun, landsting och idéburna och drivit eget företag. Byggt upp och varit verksamhetschef inom friskvård och rehabilitering med personalansvar och ansvar för många volontärer samt handledningsuppdrag och uppdrag inom idrotts-, företags- och församlingsvärlden och som gärna bygger broar mellan dessa ”världar”. Hållbart ledarskap och hållbar ekonomi är hjärtefrågor Anställd på Hela Människan i Kyrkligt Entreprenörskap.
Mimmi kommer dela sina erfarenheter av att ha byggt upp en friskvårdsverksamhet i kristen regi och ge redskap för hur man som församling kan starta egna verksamheter. Mimmi kommer också låta oss pröva på träningsformen ”Tikva” som hon tagit fram som ett redskap för stretch och avslappning inom kyrkans ram. ”Tikva” är hebreiska och betyder hopp.

Maria Fässberg Norrhall

Leg läkare och pastor i Equmeniakyrkan. Under många år arbetat som läkare i primärvården och är specialist i allmänmedicin. Nu pastor och anställd i Equmeniakyrkan för att arbeta med inriktning själavård, andlig vägledning samt psykisk och existentiell hälsa och ohälsa. Lång erfarenhet från retreater och ignatiansk spiritualitet. Arbetar aktivt med frågor som rör kyrkan som resurs vid psykisk ohälsa.

Maria kommer inleda med en kort repetition om stress och kommer därefter prata om kyrkans teologiska grund när vi möter människor vid ohälsa. Hon ger en orientering kring existentiell hälsa och ger exempel från kyrkans månghundraåriga tradition att möta de existentiella behoven.

 

Dessutom erbjuder vi:

-Kompetensutveckling inom själavård, andlig vägledning och psykisk ohälsa. (Fullbokad!)