Butik i Japan

Japan

Symbol - Ge en gåva

Var med och bidra

Stöd våra församlingars arbete och gör skillnad för människor i Sverige och resten av världen.

Swish: 900 32 86
Bankgiro: 900-3286

Ge din gåva här

Det moderna Japan har ett högt tempo i hela samhället. Landet brottas med många problem, t ex bristen på social trygghet. Pressen på människor är stor, alla måste prestera sitt yttersta i arbete och studier.

Därför måste de flesta av den kristna församlingens aktiviteter koncentreras till söndagarna, samlingar för hemmafruar och studenter undantagna. Japanska barn och ungdomar har mycket lite fritid, och det är ofta svårt att driva regelbundet ungdomsarbete i kyrkan. En viktig målsättningen med missionsarbetet i Japan är att göra evangeliets budskap om Guds kärlek till alla, oavsett prestation.

Mer information

Japan är ett modernt land, där både levnadsstandarden är högre och sekulariseringen är  större än i andra länder i regionen. De två ledande religionerna i Japan är buddhismen och shintoismen, som en del japaner utövar samtidigt. Mindre än en procent av befolkningen är kristen. Det moderna Japan har ett högt tempo i hela samhället. Japan brottas med många problem, t ex bristen på social trygghet. Pressen på människor är stor, alla måste prestera sitt yttersta i arbete och studier. Därför måste de flesta av den kristna församlingens aktiviteter koncentreras till söndagarna, samlingar för hemmafruar och studenter undantagna. Japanska barn och ungdomar har mycket lite fritid, och det är ofta svårt att driva regelbundet ungdomsarbete i kyrkan. En viktig målsättningen med missionsarbetet i Japan är att göra evangeliets budskap om Guds kärlek till alla, oavsett prestation.

Equmeniakyrkan har två systerkyrkor i Japan. Nippon Seiyaku Kirisuto Kyoodan – NSKK – var Missionskyrkans systerkyrka i Japan. Det är en av de många kyrkor som grundades i Japan efter andra världskriget.

De första av Svenska Missionskyrkans missionärer kom 1949. År 1964 övertog NSKK arbetsansvar och egendom. Kyrkans 18 församlingar har idag drygt 900 medlemmar. Alla församlingar förutom en, som ligger i Tokyo, ligger i området runt Okayama.

Den andra systerkyrkan är Japan Baptist Union (JBU) som finns över hela landet. Fram till 2001 hade Svenska Baptistsamfundet missionärer i Japan som samarbetade med JBU, idag sker samarbetet mellan Equmeniakyrkan och JBU mest genom ömsesidiga utbyten.

Kontaktperson