Jungel med dimma

60 personliga berättelser om
internationell mission

Inledning

Equmeniakyrkans vision är att vi vill vara en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen. Det är en bra vision. Den påminner om att kraften till förvandling kommer från Gud och att också kyrkan är Guds.

Dessutom bejakar visionen en långsamhet genom att lyfta fram det personliga mötet. Gud har tid. Tid nog att möta oss var och en personligt. Vi vet inte hur det mötet slutar, för det är ett möte med en levande och verksam Gud. Men vi vet att det förvandlar. Mig, dig och världen.

På dessa sidor finns samlade många olika berättelser. Det är olika personer som skriver om sitt möte med Equmeniakyrkans internationella mission eller sin erfarenhet av den. Många av dessa berättelser har det gemensamt att det handlar om möten. Med människor och med Gud. Ofta i enkla och vardagliga sammanhang.

Men ett möte så viktigt att man väl minns det även många år senare. För mig är det tydligt att när vi möts i ögonhöjd för samtal, eller om det så bara är för att byta en blick, så möter vi också Gud. Vi ser Gud i varandra och mötet med varandra blir ett möte med Gud. Ur ett sådant möte kan kraft till förvandling bli tydlig. Där kan idéer födas och visioner komma i dagen.

Välkommen att ta del av många spännande, intressanta och viktiga berättelser om vad internationell mission kan betyda för oss. Kanske vill du läsa en text om dagen under insamlingsperioden och reflektera över de möten som förvandlat dig?

Lasse Svensson, kyrkoledare Equmeniakyrkan

60 berättelser

Ladda ner och läs offline