59 | Vad gör du här?

En profets liv har aldrig varit lätt. I Första Moseboken kapitel 18 och 19, beskrivs på Elias tid, en mycket omfattande torka.  Samtidigt händer omtumlande saker för Elia och i texten beskrivs hur Gud ger honom allt han behöver.

Efter Elias triumf över Baals profeter, försökte drottning Isebel att döda honom. Elia sprang då till kullarna och gömde sig i en grotta.  Plötsligt kom en ängel till honom och sa att han skulle äta, för resan framför honom skulle bli mycket tuff. 

Gud avbröt Elias tankar och hans självömkan i grottan och frågade honom ”vad gör du här?” Gud talade till honom i tystnad och påminde honom om att han inte var den enda trogna personen kvar och att Gud fortfarande hade något för honom att göra.

Vi lever i en pandemi, en historisk tid i världen. Och i dessa tuffa och ensamma dagar när vi vill springa bort och gömma oss, hittar Gud oss och konfronterar oss med frågan ”vad gör du här?” Det är liksom Gud frågar, ”är det av rädsla som du gömmer du dig i denna grotta? Litar du inte  på mig? Fattar du inte, mitt barn? Jag vet allt om coronaviruset: när och var det började och när det slutar. Jag vet allt, och jag har allt under kontroll”.

Världen förändras och Gud arbetar på nya och underbara sätt. Den Heliga Ande styrker oss och leder oss att älska och omfamna varandra.  Även i Corona-tider när man inte kan krama varandra och social distansering är normen, påminns vi om att Gud fortfarande talar även i tystnad och att Gud har en spännande framtid för oss.

Barbara Jean Swanson


Innehållsförteckning

60 | Framför henne står fem polisbilar parkerade