39 | Guds kärlek drev dem att möta behoven

På morgonen efter vår andra natt i Indien hösten 1999 befann jag och min fru Ulrika oss på verandan till organisationen CRPC, Community Rehabilitation Program for Children, i staden Pakur i delstaten Jharkand (då Bihar).

Vi hade under natten fått sova i det alldeles nybyggda huset på området. Takfläkten var ännu inte inkopplad så hettan hade varit tryckande även under natten. På verandan kände vi dock en sval bris men samtidigt som det helt plötsligt kom ett 20-tal apor springande förbi oss alldeles framför våra fötter. Starka intryck första dagarna i Indien.

Men det som verkligen gav ett starkt och bestående intryck var CRPCs verksamhet och de behov Guds kärlek drev dem att möta.

I detta fantastiskt vackra och intrycksfulla land gömdes barn med fysiska funktionsvariationer undan. De fick inte synas och fick då inte heller gå i skolan. Tack vara CRPCs protestillverkning och träning öppnades nya möjligheter för dessa barn. Nu kunde de äntligen få gå i skolan och familjerna involverades i deras rehabilitering.

Verksamheten bedrivs fortfarande och behoven är fortfarande stora. Guds kärlek fortsätter att förkroppsligas genom CRPD, som Equmeniakyrkan är med och stöder.

P-O Byrskog, regional kyrkoledare, Equmeniakyrkan Region Mitt


Innehållsförteckning

40 | Deras mod och uthållighet inspirerade mig