48 | De var så tacksamma att få hjälpa

År 2018 åkte jag med på Ska’ut Mera Internationellt i Ecuador. Resan innebar många nya och spännande möten med människor och deras kultur.

Jag har ett tydligt minne av att vi på en resa ut till en by i djungeln, inte kom fram i tid via båt utan att vi först fick stanna i en annan by. Där visste vi inte vad som skulle hända eller var vi skulle sova. Medan jag och några andra spelade fotboll och lekte med barnen i byn försökte andra att hitta sovplatser för natten.

Rätt som det var kom en lastbil med säten för att ta oss till den by vi egentligen skulle ha åkt till. Det visade sig att en kvinna gått till grannbyn, som var byn vi skulle till, och berättat att vi fanns i deras by. Hon kände oss inte men ändå hjälpte hon oss på detta fantastiska sätt.

För att citera mina egna anteckningar från resan ”Något jag tänkt på är att alla vi bott hos eller som hjälpt oss är alltid så tacksamma för att få göra det. I Guayaquil var de så tacksamma att få tjäna Herren på detta sätt och beskrev det som att änglar bott hos dem. I Oyacachi tackade de oss för att vi kommit och de sa att vår vistelse skulle kunna hjälpa dem att utveckla sitt arbete i framtiden för fler turister. De kallade oss även systrar och bröder. Hur sjukt är det inte att de som hjälper oss är så tacksamma för att de får hjälpa. Vi borde vara de som är mest tacksamma för all hjälp vi får!”

Jag tänkte inte på det då men nu i efterhand har jag insett att vi tillsammans fick uppleva mission, både från vårt håll och från deras. Det var möten som bidrog till något större.

Cajsa Carlsson, med på resa med Ska’ut Mera till Ecuador 2018


Innehållsförteckning

49 | Helig kallelse att dela tron vidare